Ταξίδι στη Ρώμη με Παιδιά

Ταξίδι στη Ρώμη με Παιδιά

Η Ρώμη είναι ίσως ο ιδανικός προορισμός για να έρθουν τα παιδιά σας σε επαφή με τα ταξίδια στο εξωτερικό και ένας ιδανικός προορισμός για οικογένεια. Το ταξίδι στη Ρώμη με Παιδιά συγκεντρώνει πολλά “υπέρ” στη λίστα των απαιτήσεων για ένα οικογενειακό ταξίδι.

Το ταξίδι στη Ρώμη με παιδιά είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για οικογενειακές διακοπές στο εξωτερικό.

Η φιλοσοφία ζωής των Ιταλών είναι πολύ κοντά στη δική μας και η Ρώμη είναι μία ασφαλής πόλη, γεγονός που καλύπτει το σημαντικό προαπαιτούμενο της ασφάλειας.

Επίσης, το ταξίδι στη Ρώμη είναι σχετικά φθηνό. Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι σχεδόν πάντα σε προσφορά, αφού ο ανταγωνισμός είναι έντονος, για τη διαμονή παρέχονται πολλές επιλογές και σε λογικές τιμές, ενώ το φαγητό είναι υπέροχο, “φιλικό προς τα παιδιά” και το κόστος του κυμαίνεται περίπου στα επίπεδα της Αθήνας.

Η ευκολία πρόσβασης, είναι άλλο ένα σημαντικό θέμα. Η διάρκεια των πτήσεων από την Ελλάδα είναι από τις μικρότερες που θα βρείτε για ένα αεροπορικό ταξίδι στο εξωτερικό.

Τέλος, να μην ξεχνάμε την ουσία του ταξιδιού. Η Ρώμη είναι μια πανέμορφη πόλη, με καταπληκτική αρχιτεκτονική, σημαντική ιστορία και πολλές επιλογές τόσο για τους μεγάλους όσο και για τους μικρούς ταξιδιώτες.

Τα κυριότερα Αξιοθέατα

Το ό,τι ταξιδεύετε με παιδιά, δε σημαίνει ότι πρέπει να επικεντρωθείτε μόνο σε δραστηριότητες για παιδιά. Ένα οικογενειακό ταξίδι θα πρέπει να έχει πάντα (και) επιμορφωτικό χαρακτήρα, οπότε η επαφή με τα αξιοθέατα κάποιας άλλης χώρας είναι πολύ σημαντική.

Τα Μουσεία του Βατικανού

Είτε επιλέξετε να επισκεφθείτε το Ναό του Αγίου Πέτρου, είτε όχι, τα Μουσεία του Βατικανού και ειδικότερα η Καπέλα Σιστίνα είναι κάτι που δεν θα πρέπει να χάσουν τα παιδιά σας. Οι χώροι που φιλοξενούν τα διάφορα έργα είναι οι ίδιοι άξιοι θαυμασμού. Ανάμεσα στα αριστουργήματα που θα μπορέσετε να δείτε είναι η Σχολή των Αθηνών, το Σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, η Αποκαθήλωση, η Μεταμόρφωση, η Πιετά καθώς και οι Ελικοειδείς Σκάλες του κτηρίου.

Στην Καπέλα Σιστίνα, ο εντυπωσιακός διάκοσμος με τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Άγγελου μεταξύ των οποίων η Δημιουργία του Αδάμ, αλλά και άλλων καλλιτεχνών της Αναγέννησης θα σας εντυπωσιάσει. Εάν θέλετε να επισκεφθείτε την Καπέλα Σιστίνα “διαβασμένοι” μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο www.inital.gr.

Για να αποφύγετε τις τεράστιες ουρές καλό είναι να κλείσετε τα εισιτήρια σας online πριν το ταξίδι σας.

Βίλλα Μποργκέζε

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ρώμης, που παράλληλα φιλοξενεί και το ομώνυμο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η Βίλλα Μποργκέζε καταλαμβάνει έκταση 800 στρεμμάτων και αποτελεί ιδανικό σημείο για οικογενειακή βόλτα. Κήποι, λίμνες, ζώα και κτήρια μοναδικής αρχιτεκτονικής θα σας προσφέρουν μια ευχάριστη διαδρομή, σε μικρή απόσταση από τη Πιάτσα ντι Σπάνια.

Φοντάνα ντι Τρέβι

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Ρώμης, η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι ένα πανέμορφο συντριβάνι που διακοσμείται από καταπληκτικά γλυπτά με κεντρικό θέμα τον Ωκεανό, ο οποίος οδηγάει αγέρωχος το αρμα του. Εξίσου διάσημη με το ίδιο το αξιοθέατο είναι η παράδοση που θέλει τους επισκέπτες να στέκονται με την πλάτη προς το συντριβάνι και να πετάν σε αυτό ένα κέρμα κάνοντας μια ευχή. Βάλτε τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο και σίγουρα θα ενθουσιαστούν!

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο Κήπος των Πορτοκαλιών

Στην κορυφή τού Αβεντινού λόφου, ενός από τους 7 λόφους της Ρώμης, ο Κήπος των Πορτοκαλιών είναι διάσημος τόσο για την ομορφιά του, όσο και για την πανοραμική θέα που προσφαίρει στην Αιώνια Πόλη. Αγαπημένο σημείο για φωτογράφιση νεόνυμφων, ο Κήπος των Πορτοκαλιών θα δώσει τη δυνατότητα στους μικρούς τουρίστες να αντιληφθούν το μέγεθος της πόλης και να αποκτήσουν πληρέστερη εικόνα για τη Ρώμη.

Το Στόμα της Αλήθειας

Ποιος λέει ψέματα; Σίγουρα όχι τα παιδιά σας! Το ταξίδι στη Ρώμη είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να σας το αποδείξουν! Το Στόμα της Αλήθειας στην εκκλησία Santa Maria in Cosmedin, στην πλατεία Piazza della Bocca della Verita που έχει πάρει το όνομά του, μαρτυράει ποιος λέει αλήθεια και ποιος όχι. Σύμφωνα με την παράδοση, αν βάλει το χέρι του στο μαρμάρινο στόμα κάποιος που λέει ψέμματα, τότε αυτό θα κλείσει με επώδυνες επιπτώσεις για τον ψεύτη. Αν πάλι λέτε πάντα την αλήθεια, δεν έχετε κάτι να φοβάστε…

Δραστηριότητες για Παιδιά

Πέρα από τα κλασσικά αξιοθέατα της Ρώμης, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για παιδιά που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς ταξιδιώτες. Άλλες οργανωμένες και επί πληρωμή, άλλες δωρεάν, θα κάνουν τα παιδιά σας να λατρέψουν το ταξίδι στη Ρώμη. Πριν κλείσετε οτιδήποτε θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι οι οργανωμένες εμπειρίες δεν προσφέρονται στην Ελληνική γλώσσα.

Rainbow Magicland

Το Rainbow Magicland είναι το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής για παιδιά στη Ρώμη. Μόλις 20 λεπτά από το σταθμό Roma Termini, το Rainbow Magicland προσφέρει 38 εμπειρίες για παιδιά και αρκετές εκδηλώσεις. Η Ναυμαχία, το Σπίτι του Χουντίνι, τα Αυτοκίνητα Φόρμουλα, το Huntik 5D και ο καταρράκτης Yucatan είναι κάποιες μόνο από τις εμπειρίες που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. Μάθετε περισσότερα για το Rainbow Magicland στη σελίδα www.magicland.it.

Μαθήματα για Μονομάχους

Η ιστορία της Ρώμης είναι συνυφασμένη με το Κολοσσαίο και τους Μονομάχους. Μια από τις καλύτερες εμπειρίες στη Ρώμη για παιδιά είναι τα Μαθήματα για Μονομάχους! Το Gruppo Storico Romano δίνει την ευκαιρία στους μικρούς επισκέπτες να γνωρίσουν τεχνικές των αρχαίων μαχητών και να βιώσουν μία αξέχαστη εμπειρία. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται online στη σελίδα Μαθήματα για Μονομάχους.

Φτιάξτε τη δική σας πίτσα

Μία ακόμη εμπειρία που θα ενθουσιάσει τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια είναι να μάθουν να φτιάχνουν τη δική τους γνήσια ιταλική πίτσα. Στα μαθήματα πίτσας θα μάθετε τα μυστικά της ιταλικής πίτσας, θα ψήσετε σε παραδοσιακό φούρνο και θα απολαύσετε τη δημιουργία σας! Δείτε περισσότερα στη σελίδα για τα Μαθήματα Ιταλικής Πίτσας.

Τρισδιάστατο Μάθημα Ιστορίας

Το Time Elevator Rome συνδυάζει τη διασκέδαση με την εκπαίδευση και παρουσιάζει την ιστορία 3000 ετών σε μία τρισδιάστατη ταινία 45 λεπτών. Από τον Ρώμο και τον Ρωμύλο έως τις μέρες μας, οι θεατές βιώνουν κάθε σημαντική στιγμή της Αιώνιας πόλης. Η παρουσίαση δεν είναι διαθέσιμη στην Ελληνική γλώσσα, οπότε προτείνεται κυρίως για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που να γνωρίζουν αγγλικά. Περισσότερα σχετικά με την εμπειρία μπορείτε να δείτε στο Time Elevator Rome.

Τα μυστικά της Ρώμης

Πέρα από τις οργανωμένες δραστηριότητες για παιδιά στη Ρώμη, υπάρχουν και άλλες εμπειρίες που μπορείτε να οργανώσετε μόνοι σας.

Αρχικά, μπορείτε να μάθετε μαζί τις βασικές λέξεις για να επικοινωνείτε με τους Ιταλούς. Το Si λοιπόν είναι το ναι, το No είναι το όχι, το Grazie το ευχαριστώ και το Prego το παρακαλώ. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μιλήσουν με ξένους στην τοπική γλώσσα. Θα είναι κάτι που θα θυμούνται ευχάριστα!

Με μια απλή βόλτα στην πόλη θα παρατηρήσετε παντού τα αρχικά SPQR. Το ακρωνύμιο αναφέρεται στη λατινική φράση Senatvs PopvlvsQve Romanvs, σημαίνει “Η Σύγκλητος και ο Λαός της Ρώμης” και αποτελούσε ουσιαστικά την υπογραφή του κράτους της Ρώμης. Αναθέστε στους μικρούς ταξιδιώτες να ανακαλύψουν όσο το δυνατό περισσότερα SPQR!

Η Ρώμη διαθέτει αμέτρητα συντριβάνια και βρύσες. Αν παρατηρήσετε τις βρύσες, θα διαπιστώσετε ότι έχουν μία τρύπα στο επάνω τμήμα τους που βοηθάει τους Ρωμαίους να πίνουν νερό. Στη Ρώμη δεν θα πιείτε νερό βάζοντας την παλάμη σας κάτω από τη βρύση, όπως θα κάνατε στην Ελλάδα. Οι ντόπιοι καλύπτουν με τα δύο δάκτυλά τους τη ροή της βρύσης με αποτέλεσμα το νερό να ξεπηδάει από την τρύπα που υπάρχει επάνω και να πίνουν ευκολότερα νερό. Φανερώστε το μικρό αυτό τέχνασμα στα παιδιά σας και πληροφορήστε τα για αυτό που λεν οι ντόπιοι, ότι εάν το πιουν νερό σαν Ρωμαίοι, θα έχουν γίνει και επισήμως Ρωμαίοι!

Ένα ακόμα από τα μυστικά της Ρώμης που αξίζει να ανακαλύψετε είναι τα ψεύτικα παράθυρα. Προχωρώντας στους δρόμους της Αιώνιας Πόλης αν παρατηρήσετε τα κτίρια γύρω σας θα δείτε ότι σε μερικά από αυτά τα παράθυρα δεν είναι όλα αληθινά. Ο λόγος είναι ότι για λειτουργικούς λόγους και την εσωτερική διαρρύθμιση των χώρων, οι αρχιτέκτονες επέλεγαν να μην φτιάξουν παράθυρα, ασχημαίνοντας όμως την εξωτερική όψη των κτιρίων. Η λύση που βρήκαν ήταν να ζωγραφίζουν τα παράθυρα που λείπουν και η αλήθεια είναι ότι αν δεν κοιτάξει κανείς προσεκτικά, δεν παρατηρεί τη διαφορά. Μοιραστείτε το μυστικό με τα παιδιά σας και θα εντυπωσιαστείτε από τον αριθμό των ψεύτικων παραθύρων που θα βρείτε!

Γεύσεις

Μπορεί να μην είναι ούτε δραστηριότητα, ούτε μυστικό, αλλά ως μία λατρεμένη παιδική συνήθεια το παγωτό της Ρώμης είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε. Η Ιταλία είναι διάσημη για το γευστικό παγωτό της και η αλήθεια είναι ότι το παγωτό που θα βρείτε στη Ρώμη διαφέρει από το δικό μας. Δοκιμάστε το διάσημο παγωτό του Giolitti ή τις δημιουργίες με αγνά υλικά του Gelato San Lorenzo.

Δεν γίνεται να πάτε στη Ρώμη και να μη δοκιμάσετε τη γνήσια ιταλική πίτσα ή σπαγγέτι αλ ντέντε! Η πίτσα της Ρώμης είναι σαφώς λεπτότερη από τη δική μας και με πολύ λιγότερα υλικά. Εάν βρεθείτε στο Τραστέβερε αναζητήστε την πιτσαρία Dar Poeta. Αντίστοιχα για ζυμαρικά επιλέξτε το Sette Oche in Altalena.

Οι ιδέες για το τι να κάνετε με τα παιδιά σας στη Ρώμη μπορούν να είναι αναρίθμητες. Άλλες να αφορούν την τέχνη, άλλες την ιστορία και άλλες να είναι πιο απλές όπως το να πάτε σε μία υπαίθρια αγορά, να επισκεφθείτε ένα μαγαζί που πουλάει Πινόκιο ή να μπείτε σε ένα κατάστημα της Ρόμα. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και θα δημιουργήσετε ένα αξέχαστο ταξίδι στη Ρώμη, τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας!

Αξιοθέατα και Δραστηριότητες για Παιδιά στη Ρώμη

Ξενοδοχεία για Οικογένειες στη Ρώμη

Η καλύτερη επιλογή για διαμονή στη Ρώμη είναι να βρείτε ένα κατάλυμα στο κέντρο της πόλης, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να επιστρέψετε στο δωμάτιό σας εύκολα, όποια περιοχή και αν έχετε επισκεφθεί. Επίσης, φροντίστε το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε να προσφέρει πρωινό, ώστε να ξεκινάτε την ημέρα σας με αρκετές δυνάμεις. Ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές για οικογενειακό ξενοδοχείο στη Ρώμη θα βρείτε το Made in Rome Bed&Breakfast, το Argentina Residenza και το Boutique Hotel Campo de’ Fiori. Αν θέλετε κάτι πιο οικονομικό επιλέξτε το Hotel Terme Olimpia ή το Domus Capileri.


Πώς θα πάτε στη Ρώμη

Ο πιο οικονομικός, γρήγορος και εύκολος τρόπος να επισκεφθείτε τη Ρώμη είναι το αεροπλάνο. Τα αεροπορικά εισιτήρια για Ρώμη είναι συχνά πολύ φθηνά (ξεκινούν από 40 € με επιστροφή), ενώ και η σύνδεση από το Αεροδρόμιο Fiumicino ως το κέντρο της πόλης με λεωφορείο είναι και φθηνή και εύκολη. Πτήσεις από την Αθήνα για Ρώμη πραγματοποιούν καθημερινά τόσο η Aegean, όσο και οι RyanAir και Alitalia, ενώ απευθείας πτήσεις πραγματοποιούνται και από τη Θεσσαλονίκη μέσω της RyanAir. Παράλληλα, υπάρχει και η επιλογή της μετάβασης μέσω πλοίου και τραίνου, η οποία όμως είναι ακριβότερη και πιο χρονοβόρα. Πλοία για την Ιταλία αναχωρούν από τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.