Ο Ξενώνας Φιλοξενία στην πόλη της Καστοριάς με πανοραμική θέα προς την παραλία σας παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις σε ένα ευχάριστο και ζεστό περιβάλλον.

Ο Ξενώνας Φιλοξενία λειτουργεί από το 1997 καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ανακαινίστηκε πλήρως το 2006. Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των φιλοξενουμένων μας και να κάνουμε τη διαμονή τους όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.

O Ξενώνας Φιλοξενία βρίσκεται στην μαγευτική περιοχή του Προφήτη Ηλία, στο λόφο της χερσονήσου, όπου είναι κτισμένη αμφιθεατρικά η πόλη της Καστοριάς. Η προνομιακή αυτή θέση, από την οποία ο επισκέπτης μπορεί να βλέπει την πόλη και την λίμνη της Καστοριάς, προσφέρει πανοραμική θέα του πανέμορφου τοπίου.

Η πόλη της Καστοριάς είναι χτισμένη πάνω στην χερσόνησο, που εισχωρεί στη λίμνη Ορεστιάδα και απλώνεται αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 620 μ. Στοιχεία για την κατοίκηση στην περιοχή ανιχνεύονται από την περίοδο της Νεολιθικής εποχής.

Η σημερινή Καστοριά είναι μία σύγχρονη πόλη, που έχει διατηρήσει αρκετά τον παραδοσιακό χαρακτήρα και τα Βυζαντινά Μνημεία της.

Η λίμνη της Καστοριάς θεωρείται μορφολογικά η ωραιότερη της Ελλάδας και έχει κηρυχθεί “Μνημείο φυσικού Κάλλους ” από το Υπουργείο Πολιτισμού. Συντηρεί πλούσια πανίδα περίπου 200 είδη πτηνών.

Στις ακτές της υπάρχουν αρκετές πλατείες και πάρκα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν σε λιθόστρωτους διαδρόμους και να Θαυμάσουν την φυσική ομορφιά.

Στις περιοχές όπου τα βουνά συναντούν τις όχθες της λίμνης έχει εντοπιστεί ένας αριθμός σπηλαίων Η πιο αξιόλογη από αυτές ονομάζεται «σπηλιά του Δράκου» και ανακαλύφθηκε το 1954 . Στο εσωτερικό της σπηλιάς αποκαλύφθηκαν 7 υπόγειες λίμνες, αίθουσες και διάδρομοι-σήραγγες.

Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Καστοριά

Τηλέφωνο
Εμφάνιση χάρτη