Η ιστορία του Ξενώνα Αργυρίου μετρά από το 1998 όπου φυτεύτηκαν οι πρώτοι αμπελώνες. Το 2002 οινοποιούνται τα πρώτα κρασιά, Έρωχος λευκός και Έρωχος ερυθρός. Σήμερα ο αμπελώνας του κτήματος έχει έκταση 290 στρέμματα, αρκετά για να καλύψουν τη ζήτηση για κρασί αποκλειστικά από ιδιόκτητους αμπελώνες.

O ξενώνας οινογευσίας (Wine Tasting Guest House) της οικογένειας Αργυρίου βρίσκεται στo Πολύδροσο Παρνασσού, του οποίου τα δωμάτια φτιάχτηκαν με σεβασμό στην οικιστική αισθητική του πανέμορφου αυτού χωριού. Οι προδιαγραφές του ξενώνα χαρίζουν ανεπανάληπτη και ξεχωριστή διαμονή στους επισκέπτες, όπως επίσης και τη δυνατότητα να μυηθούν οι φιλοξενούμενοι στον κόσμο του κρασιού, δοκιμάζοντας τα κρασιά του κτήματος.

Το κτήμα παράγει σήμερα 9 διαφορετικούς τύπους κρασιού δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην καλλιέργεια Ελληνικών ξεχασμένων ποικιλιών όσο και στην ανάδειξη ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των διεθνών ποικιλιών. 

Mε πίστη και αφοσίωση στην οινοποιητική κουλτούρα της χώρας μας, αλλά χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, παράγουμε οίνους ποιότητας που αντιπροσωπεύουν απόλυτα τον τόπο.

Η οικογένεια Αργυρίου στοχεύει στην σταθερή παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, πράγμα στο οποίο συμβάλουν οι κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Παρνασσού.

Με την κατασκευή καταλύματος που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να έρθει σε επαφή με το κρασί μέσα από διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο χώρο, η οινοποιία  Αργυρίου αποδεικνύει δυναμικά τη συνεισφορά της στην προώθηση της οινικής παράδοσης της ευρύτερης περιοχής του Παρνασσού και του οινοτουρισμού γενικότερα.

Η συνολική έκταση του αμπελώνα σήμερα ανέρχεται στα 290 στρέμματα, που είναι αρκετά για την κάλυψη της ετήσιας ζήτησης σε κρασί αποκλειστικά από ιδιόκτητους αμπελώνες. Λόγω των ιδανικών εδαφοκλιματικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, συνίσταται η καλλιέργεια τόσο γηγενών όσο και διεθνών ποικιλιών αμπέλου δίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εμφάνιση χάρτη