Το Ξενοδοχείο Ξενείον του Γεωργίου Μεράντζα δεν είναι απλά ένα ξενοδοχείο στα Πράμαντα , αλλά ένα “μεγάλο σπίτι φιλοξενίας” με παραδοσιακά διαμερίσματα 3 αστέρων. Βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες της Στρογγούλας στον οικισμό Tσόπελα στα Τζουμέρκα και απέχει 2 χλμ από τα Πράμαντα.

Κτισμένο δίπλα σε δάσος από μαύρα έλατα, πλατάνια και τρεχούμενα νερά, το ξενοδοχείο «Ξενείον» στα Πράμαντα «ζει» καθημερινά τους ήχους, τα χρώματα και τα αρώματα μιας φύσης που συνεχώς αλλάζει προσφέροντας στους επισκέπτες του ιδανικό «καταφύγιο» για απολαυστικές διακοπές ή σύντομες αποδράσεις κάθε μέρα, κάθε εποχή του χρόνου, όλο το χρόνο.

Το «Ξενείον», όντας ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία στα Τζουμέρκα, αποτελείται από 10 ανεξάρτητα και πλήρως εξοπλισμένα, διαμερίσματα δίχωρα ή μονόχωρα με όλες τις ανέσεις.

Όμορφα και ζεστά διακοσμημένο, κάθε διαμέρισμα διαθέτει άνετο καθιστικό, υπνοδωμάτιο, μικρή κουζίνα, μπάνιο, ατομικό ψυγείο, τηλεόραση, θέρμανση και μια υπέροχη θέα στα όμορφα Τζουμέρκα. Τα τέσσερα διαμερίσματα διαθέτουν τζάκι.

Διαθέτει ακόμη άνετους χώρους υποδοχής, μεγάλο σαλόνι με κεντρικό τζάκι για το χειμώνα, τραπεζαρία για πρωινό, γεύμα ή δείπνο, εσωτερικό και εξωτερικό μπαρ, τη μοναδική πισίνα (8×15 μέτρα) για το καλοκαίρι και μεγάλο υπαίθριο γκαράζ.

Τα Τζουμέρκα, ολόλευκα τούς περισσότερους μήνες του χρόνου, με το έντονο ανάγλυφο και τα εντυπωσιακά τοπία, αλλά και η ξεχωριστή φύση -που έχει συντελέσει σε τούτο το κομμάτι γης το δικό της θαύμα- καλούν τον επισκέπτη, που διαμένει στα Τζουμέρκα, να εξερευνήσει και να γνωρίσει κάθε γωνιά αυτού του τόπου.

Η αρμονική συνύπαρξη του δομημένου με το φυσικό περιβάλλον κάνει την περιοχή των Τζουμέρκων να έχει μια εντελώς δική της προσωπικότητα. Αυτή η αρμονία σε συνδυασμό με την γνώση της ιστορίας του τόπου, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον επισκέπτη.

Εμφάνιση χάρτη