Το γευστικό κομμάτι της φιλοξενίας στα Καλάβρυτα, καλύπτει από το 1973 η πιο παλιά ταβέρνα των Καλαβρύτων, η ταβέρνα Βαρβιτσιώτης. Εάν η φύση στάθηκε γενναιόδωρη σε τούτον εδώ τον τόπο, η ιστορία τον χαρακτήρισε.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο μικρό αυτό κομμάτι της ελληνικής γης είναι τόσα πολλά και εξίσου σημαντικά για το έθνος των Ελλήνων, ώστε τα Καλάβρυτα να έχουν καταγραφεί στην μνήμη των απανταχού Ελλήνων ως τόπος ελευθερίας, ως τόπος θυσίας, ως τόπος προσφοράς στο έθνος.

Οι μνήμες πολλές και αξιόλογες. Το σήμερα όμως εξίσου σημαντικό. Η επίσκεψη στα Καλάβρυτα δεν αποτελεί μονάχα ένα ταξίδι στην ιστορία και στην φύση αλλά και μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Η ιστορία της γεύσης ακούει στο όνομα που από το 1973 είναι συνυφασμένο με την ποιότητα, την καθαριότητα, το μεράκι, την πρωτοπορία αλλά και τις κλασικές γεύσεις, που κρατήθηκαν ατόφιες, όπως και η αίσθηση της φιλοξενίας των ανθρώπων που δημιούργησαν αυτόν εδώ τον χώρο.

Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης με την σύζυγό του Αθανασία, τον πατέρα του Δήμο, και την μητέρα του Ευφροσύνη, κάνουν πολύ σύντομα το χώρο αυτό ένα τόπο συνεύρεσης των ανθρώπων ολόκληρης της επαρχίας και προσφέρουν στον κόσμο τους προϊόντα που τον κάνουν μοναδικό και πρωτοπόρο. Φτιάχνουν χειροποίητα για πρώτη φορά στα Καλάβρυτα ένα προϊόν που δεν υπήρχε μέχρι τότε.

Το «Σουβλάκι Βαρβιτσιώτης». Αυτό το προϊόν έμελλε να χαρακτηρίσει τον χώρο αυτό και να κάνει το όνομα Βαρβιτσιώτης ταυτόσημο με το εν λόγω προϊόν. Mαζί με τα άλλα ψητά και τις εκλεκτές σούβλες οι χειροποίητες λαχανόπιτες οι τυρόπιτες οι μυτζηθρόπιτες με κολοκύθι της Κυρίας Αθανασίας σε συνδυασμό με το μεράκι και τις καλές πρώτες ύλες που επιλέγονται γίνονται ξακουστά στην περιοχή και όχι μόνον.

Τα Καλάβρυτα όμως μετά χρόνια περνούν σε μια άλλη φάση εξέλιξης, στον χειμερινό τουρισμό και η ταβέρνα Βαρβιτσιώτης παρακολουθεί αυτήν την εξέλιξη.

Η διεύθυνση της επιχείρησης περνάει στην νέα γενιά, με τον Παναγιώτη Βαρβιτσιώτη και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, ανακαινίζεται και παρέχει υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις νέες ανάγκες.

Οι βασικές αρχές ίδιες, όπως τις μετέδωσαν οι προκάτοχοι, ποιότητα στις πρώτες ύλες, καθαριότητα, μεράκι, ήθος και εκτίμηση στον πελάτη.

Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Παλαιών Πατρών Γερμανού 28, Καλάβρυτα

Τηλέφωνο
Ιστός
Εμφάνιση χάρτη