Στο ιστορικό χωριό των Καπετανιανών που φωλιάζει σε μια πέτρινη ράχη της οροσειράς των Αστερουσίων, η Θαλόρη συνδυάζει την γνήσια κρητική φιλοξενία με ένα πλήθος φυσιολατρικών δραστηριοτήτων σε βουνό και θάλασσα. «Θαλόρη» σημαίνει «θάλασσα» και «όρος» και είναι αυτή η σπάνια σύζευξη που χαρίζει μια μοναδική εμπειρία διαμονής στη νότια Κρήτη.

Η Θαλόρη αποτελείται από 20 παραδοσιακές οικίες, κάθε μία με ξεχωριστή προσωπικότητα. Οι οικίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του χωριού, διατηρώντας την κρητική αρχιτεκτονική τους και συνδυάζοντας την παραδοσιακή αισθητική με τις ανέσεις του σήμερα.

Στο εστιατόριο του ξενώνα σερβίρονται πιάτα της κρητικής κουζίνας από αγνά ντόπια υλικά, ενώ η λίστα με τις προτεινόμενες δραστηριότητες (φυσιολατρικές και μη) αλλά και τα αξιοθέατα της περιοχής καλύπτει όλες τις προτιμήσεις.

Με φόντο την ιερή κορυφή του Κόφινα και το γαλάζιο του Λιβυκού πελάγους βιώστε στη Θαλόρη την αυθεντική Κρήτη, σε ένα τοπίο ασκητικό, τραχύ και πανέμορφο, σε μια γωνιά της κρητικής γης με μακραίωνη ιστορία και ανέγγιχτη φύση.

Η παράδοση, οι ντόπιες γεύσεις και τα αρώματα, οι συνταγές των γιαγιάδων, η πέτρα και το ξύλο, η επιβλητική θέα: το εστιατόριο της Θαλόρης είναι όλα αυτά μαζί – κι ακόμη περισσότερα! Σε αυτόν τον φιλόξενο χώρο με την παραδοσιακή αισθητική και το μεγάλο πέτρινο τζάκι θα απολαύσετε αυθεντικά  πιάτα της διάσημης κρητικής κουζίνας, μαγειρεμένα με αγνά ντόπια υλικά και προσήλωση στις παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα δυναμωτικό «κρητικό» πρωινό, με ευωδιαστό  μέλι και ζυμωτό ψωμί, ζεστούς τηγανίτες, φρέσκο γάλα και ντόπια τυροκομικά είδη και βέβαια μη χάσετε το μεσημεριανό και βραδινό γεύμα με τα χορταστικά πιάτα ημέρας και τις πλούσιες σαλάτες. Οι πρώτες ύλες προέρχονται από το μποστάνι και το κοπάδι του ξενώνα καθώς και από ντόπιους μικρούς παραγωγούς των Αστερουσίων.

Επιπλέον, στη Θαλόρη προσφέρεται τη δυνατότητα να πάρετε μαζί σας όλη αυτή τη γευστική εμπειρία φεύγοντας: μάθετε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας στα μαθήματα που διοργανώνονται και προμηθευτείτε αγνά προϊόντα της κρητικής γης (μέλι, βότανα, αλάτι κ.ά.) από τους παραγωγούς των Καπετανιανών.

Εμφάνιση χάρτη