Η κόρη του κ. Λουκά Μεταξά -Βικτόρια- γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε σε αυτή την κατοικία από το 1901 στην καρδιά της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας κτισμένη το 1823, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο υπέροχο αυτό οίκημα. Το νέο boutique ξενοδοχείο βαφτίστηκε Siorra Vittoria τιμώντας με αυτό τον τρόπο την αγαπημένη γιαγιά της οικογένειας Μεταξά.

Η νεότερη οικογένεια Μεταξά αποφάσισε πρόσφατα να προχωρήσει στην αναπαλαίωση της κατοικίας με αγάπη και σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία της. Οι επισκευές και η ανακαίνιση του κτιρίου έγιναν με ιδιαίτερη προσοχή ώστε η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του να παραμείνει αναλλοίωτη με την επιμέλεια ενός έμπειρου και ταλαντούχου αρχιτέκτονα.

Το ξενοδοχείο Siorra Vittoria περιλαμβάνει συνολικά 9 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, 7 από αυτές βρίσκονται στους 2 ορόφους του κεντρικού κτηρίου με εξαίρεση την προνομιακή σουίτα που βρίσκεται στη σοφίτα του σπιτιού. Επιπλέον, 2 δωμάτια βρίσκονται δίπλα στο κεντρικό κτήριο.

Η χαρακτηριστική ξύλινη σκάλα στο ισόγειο του ξενοδοχείου οδηγεί στους καλαίσθητους χώρους διαμονής, κάθε ένας με ιδιαίτερη ονομασία προερχόμενη από τους προγόνους της οικογενείας Μεταξά. Ο εσωτερικός διάκοσμος των δωματίων καθώς και οι παροχές που προσφέρουν συνδυάζουν ένα ζεστό και εκλεπτυσμένο περιβάλλον προσφέροντας στον επισκέπτη μια ευχάριστη εμπειρία διαμονής.

Ένα ζεστό καλωσόρισμα είναι η πρώτη ευχάριστη αίσθηση που εισπράττει ο επισκέπτης φθάνοντας στο εξαιρετικό αρχοντικό. Μπαίνοντας από την αυθεντική μπρούτζινη πόρτα που οδηγεί στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, ανακαλύπτεις μικρούς κρυμμένους θησαυρούς που αναβιώνουν την αίγλη του παρελθόντος και υπόσχονται μια αξέχαστη διαμονή. Το αρχοντικό αποτελεί ιδανική βάση για επαγγελματικό ή προσωπικό ταξίδι αφού διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις που αναζητά ο σύγχρονος ταξιδιώτης.

Ο υπέροχος κατάφυτος κήπος καλύπτει 300 τμ γεμάτος από διάφορα είδη λουλουδιών και καταπράσινων μεσογειακών φυτών. Η εντυπωσιακή αιωνόβια μανόλια, που χρονολογείται περίπου από τον 18ο αιώνα, κλέβει την παράσταση στο σκηνικό του κήπου σηματοδοτώντας την ιστορία του καταλύματος. Ο χώρος είναι κατάλληλος και για μικρές δεξιώσεις, πάρτι ή ακόμα και ειδικές συνεστιάσεις.

Εμφάνιση χάρτη