Ο Πύργος Μαντάνια δεσπόζει στην περιοχή του Ασπροποτάμου και πήρε το όνομά του από ένα μαντάνι που υπήρχε στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Ένα συγκρότημα παραδοσιακών χτισμάτων με τεχνοτροπία μοναδική που σέβεται το χώρο, γίνεται ένα μ’ αυτόν, επαναφέρει μνήμες, δημιουργεί παραστάσεις και προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να ζήσουν για λίγες μέρες το δικό τους μύθο στη δική τους “πέρα χώρα”.

Η κατασκευή του έχει γίνει με λαξευτή πέτρα πελεκημένη στο χέρι, με τον ίδιο τρόπο που χτίστηκαν την περίοδο 1771-1820 τα γνωστά πετρόχτιστα αρχοντικά της περιοχής του Ασπροποτάμου.

Η σκεπή είναι και αυτή φτιαγμένη με πλάκα και πελεκήτη σε σχέδιο λέπι, όπως τα παλιά καλά χρόνια. Ζωγράφοι και συντηρητές έργων τέχνης έχουν επιμεληθεί τους χρωματισμούς των τοίχων και τις ξύλινες οροφές, με τη χρήση πεπαλαιωμένων τεχνικών.

O Πύργος Μαντάνια διαθέτει δύο ξενώνες, το Αρχονταρίκι και το πρόσφατα, ανακαινισμένο, Χαγιάτι. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει μέσα από τους 29 διαφορετικούς χώρους διαμονής, ο καθένας διακοσμημένος με το δικό του ξεχωριστό στυλ.

Διατίθενται πεντάκλινες μεζονέτες, τρίκλινα δωμάτια και σουίτες. Οι τοίχοι τους είναι βαμμένοι από ζωγράφους με τη χρήση ειδικών τεχνικών και οι οροφές τους είναι ξύλινες με πατίνα και ζωγραφιστές. Τα αντικείμενα που τα διακοσμούν είναι χειροποίητα και μοναδικά

Κάθε δωμάτιο του Πύργου Μαντάνια έχει το όνομα μιας θεότητας της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Τα δωμάτια του επάνω ορόφου έχουν επιπλέον και τζάκι με διαφορετικό σχεδιασμό για κάθε δωμάτιο.

Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Ασπροπόταμος, Τρίκαλα

Τηλέφωνο
Ιστός
Εμφάνιση χάρτη