Στον παραλιακό δρόμο ανάμεσα στην Αίγινα και τη Σουβάλα, στο ύψος του ταρσανά και μπροστά ακριβώς από ένα μικρό αλιευτικό καταφύγιο με λίγες ψαρόβαρκες, βρίσκεται η ταβέρνα Καβουρόπετρα.

Είναι ο χώρος όπου εδώ και λίγα χρόνια ένας νέος σεφ από σχολή, ο Παναγιώτης Μπέσης συνεχίζει μια πολυετή οικογενειακή παράδοση, βάζοντας τη δικιά του σφραγίδα.

Την ταβέρνα Καβουρόπετρα πρωτοάνοιξε ο πατέρας του Παναγιώτη, Βασίλης, με την μητέρα του Ελένη, πάνε τώρα 30 χρόνια!

Έτσι, από το 1982 η οικογένεια Μπέση σιγά-σιγά έφτιαξε με την προκοπή της και το καλό τηγάνι της ένα στέκι που αγάπησε η περιοχή. Αργότερα, φτιάχτηκε και μια κλειστή μεγάλη αίθουσα με τζάκι για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Παρ’ όλο που η δύναμη της Καβουρόπετρας είναι το τηγάνι κι οι ασυναγώνιστες τηγανητές κατσούλες (το πλακουτσωτό κοκκινωπό ψάρι-καμάρι του νησιού που μοιάζει με γλώσσα) αλλά και το ψήσιμο ψαριών, καλαμαριών και χταποδιών στη σκάρα, η παρουσία του Παναγιώτη έδωσε μιά ανανεωμένη νότα στο μενού, όπου διακρίνει κανείς πολύ δυνατά πιάτα όπως το κουσκουσάκι με τις καραβίδες, ο μαρινάτος σολομός, ο μαριναρισμένος γαύρος, οι εξόχως γεμιστές σαρδέλες και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Εμφάνιση χάρτη