Σε μια πανδαισία ξύλου και πέτρας, ο ξενώνας Ιχνηλάτης στις όχθες της λίμνης Κερκίνης ξεχωρίζει για την ανεπιτήδευτη κομψότητα και τη διακριτική του πολυτέλεια.

Οι επιβλητικές βορειοελλαδίτικες γραμμές σε τέλεια εναρμόνιση με την υψηλή αισθητική ενσωματώνουν υποδειγματικά αυτόν τον πολυτελή ξενώνα στο μεγαλείο του φυσικού τοπίου. Προσιτός, φιλικός για οικογένειες και με πληθώρα παροχών και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, ο ξενώνας Ιχνηλάτης θα γίνει το προσωπικό σας καταφύγιο.

Το φαγητό αποτελεί μία ακόμη ξεχωριστή εμπειρία γιατί εκτός από τις τοπικές λιχουδιές, στην Κερκίνη υπάρχουν φάρμες εκτροφής βουβαλιών, που αν θέλετε μπορείτε και να επισκεφθείτε, με αποτέλεσμα η Ελληνική τοπική κουζίνα να εμπλουτίζεται με ιδιαίτερα πιάτα.
Η λίμνη Κερκίνη, ένας από τους 10 Υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας αποτελεί ένα θαυμαστό κόσμο σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη. Τον υγρότοπο περιβάλλουν οι ορεινοί όγκοι του Μαυροβουνίου (Κρούσια) και της Κερκίνης (Μπέλλες) που είναι το φυσικό όριο της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.
Η λίμνη Κερκίνη δημιουργήθηκε το 1932 με την κατασκευή ενός φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα καθώς και την κατασκευή αναχωμάτων.
Μόνιμοι ή περιστασιακοί κάτοικοι της Κερκίνης, οι πελαργοί, οι αργυροπελεκάνοι, οι κορμοράνοι, οι ερωδιοί, οι βίδρες, οι βάτραχοι τα χέλια, οι νεροβούβαλοι και ένα σωρό άλλα πλάσματα δίνουν ζωή στη λίμνη.
Ο Ξενώνας Ιχνηλάτης βρίσκεται στο Κορυφούδι της λίμνης Κερκίνης του νομού Σερρών και απέχει 100 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 597 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
Εμφάνιση χάρτη