Πολύ κοντά στην πλατεία Santo Spirito της Φλωρεντίας βρίσκεται ένα μικρό, ιταλικό εστιατόριο, το Gusta Pizza. Όπως υπονοεί και το όνομά του πρόκειται για ένα εστιατόριο που ειδικεύεται στην παρασκευή πίτσας.

Η ιδιαιτερότητα του είναι πως φτιάχνει εκτός από την κλασική, ιταλική πίτσα με λεπτή και τραγανή ζύμη, και πίτσα με αφράτη και μαλακή ζύμη όπως προτιμάται από τους περισσότερους Έλληνες!

Τα υλικά είναι ολόφρεσκα και οι επιλογές πολλές! Όλες οι πίτσες ψήνονται σε ξυλόφουρνο και προετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου. Αν και ο χώρος είναι αρκετά μικρός για την πληθώρα του κόσμου που συρρέει καθημερινά, με μια μικρή αναμονή σίγουρα θα βρείτε να καθίσετε και να απολαύσετε την πίτσα σας.

Αναψυκτικά και ποτά είναι self – service και τα τραπέζια είναι μεγάλα βαρέλια με ψηλά σκαμπώ για καθίσματα τριγύρω. Αν δεν μπορείτε ωστόσο να περιμένετε έχετε την επιλογή να πάρετε την πίτσα έξω και να διασκεδάσετε με την παρέα σας, όπως και οι περισσότεροι Ιταλοί, στα σκαλιά της εκκλησίας ακριβώς απέξω με φαγητό και ποτό στο χέρι.

Οι ειδικοί στην παρασκευή της πίτσας θα σας προσφέρουν απλόχερα και ένα υπέροχο θέαμα καθώς χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους ανοίγματος της ζύμης συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής πια που επιβάλλει το  πέταγμα της στον αέρα.

Εξαιρετική, ιταλική πίτσα σε καθαρό και απλό περιβάλλον παρέα με τους ντόπιους και κάποιους “ψαγμένους” περιηγητές σε πραγματικά πολύ καλές τιμές αφού οι περισσότερες πίτσες κυμαίνονται μεταξύ 5€ και 10€.

 

Εμφάνιση χάρτη