Σας καλούμε να χαρείτε την καταπράσινη Βόρεια Εύβοια στον ξενώνα “Ελαιώνας”. Να κυκλοφορήσετε στα 350 στρέμμα κτήμα που καλλιεργείτε από την οικογένεια πάνω από 100 χρόνια, παρακολουθώντας  τις εργασίες.

Να μάθετε να υφαίνετε σε παραδοσιακό αργαλειό, να πάρετε αυγά από το κοτέτσι, να θαυμάσετε το φεγγάρι και τα αστέρια μέσα από το τηλεσκόπιο, να μαζέψετε χόρτα να φωτογραφίσετε πουλιά και αγιολούλουδα. Να κάνετε Αγροτουρισμό.

Χαρείτε το πρωινό κάτω από τις ελιές με σπιτικές μαρμελάδες και ζυμωτό ψωμί. Δοκιμάστε το φαγητό με τα αγαθά του κτήματος και της περιοχής.

Ο ξενώνας “Ελαιώνας” είναι ένα ​​μικρό ξενοδοχείο με οικολογική συνείδηση βραβευμένο με Green Key. Βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο, περιτριγυρισμένο από έναν ελαιώνα, δύο βήματα από τη θάλασσα.

Θέλουμε να χαρείτε τη γαλήνη που προσφέρει η Φύση γιατί εδώ έχετε την δυνατότητα να ακούσετε τα φύλλα που μεγαλώνουν, το θρόισμα των φτερών κάποιου εντόμου, τις συζητήσεις των βατράχων.

Εμείς στον ελαιώνα σεβόμαστε το περιβάλλον, την τοπική κοινωνία, τους φιλοξενούμενους μας και τους συνεργάτες μας.
Κτίσαμε το ξενοδοχείο με όσο το δυνατόν περισσότερα τοπικά υλικά και στοχεύουμε στο να προσφέρουμε σε εσάς- τους φιλοξενούμενούς μας- μια απεριόριστη θέα στη φύση και τον έναστρο ουρανό.

Μεταφυτέψαμε αμέσως τις 5 ελιές που υπήρχαν εκεί που τώρα είναι το ξενοδοχείο. Σήμερα με περηφάνια σας παρουσιάζουμε μερικά από τα μέτρα που λάβαμε για να ελαχιστοποιήσουμε το αρνητικό αποτύπωμά μας, χωρίς να αφαιρέσουμε κάτι από τις ανέσεις σας. Προσφέρουμε φιλοξενία φιλική προς το περιβάλλον.

Ο «ελαιώνας» δεσμεύεται να περιορίσει την όποια αρνητική επίπτωση στη φύση έχει η λειτουργία του εφαρμόζοντας μέτρα που εναρμονίζονται με τη διατήρηση των φυσικών πόρων.

Εμφάνιση χάρτη