Το Αρχοντικό Αλεξίου Βεργούλα ξεκινά την ιστορία του από το 1857 όπου ο Αλέξιος Βέργουλας, αρχιμάστορας με 132 τεχνίτες στην δούλεψη του, ξακουστός σε όλη την Βαλκανική επικράτεια για την καταπληκτική του εργασία, αρχίζει να δημιουργεί ένα μεγαλείο της εποχής που ακόμα και σήμερα εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης Α. Σφηναρολάκης, ταξιδεύοντας χρόνια τώρα σε χώρες με διαφορετικές κουλτούρες κατάφερε να συνδυάσει την παραδοσιακή Καστοριανή  αρχιτεκτονική με αρκετές πινελιές από την ασιατική επιρροή.

Το αποτέλεσμα  του τολμηρού αυτού συνδυασμού, έδωσε στην πόλη της Καστοριάς, 12 υπέροχα δωμάτια σχεδόν όλα διαφορετικά μεταξύ τους τα οποία έχουν μία έντονη την αίσθηση του παρελθόντος. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ατομικό μπάνιο και πολλά από αυτά έχουν θέα στην λίμνη.

Το ξενοδοχείο «Αρχοντικό Αλεξίου Βέργουλα » βρίσκεται στην πόλη της Καστοριάς μόλις 4 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του παλιού ιστορικού κομματιού της πόλης « Ντολτσό ».

Αυτό το Αρχοντικό τριώροφο κτίριο διαθέτει 12 δωμάτια, τα οποία φιλοξενούνται  σε δύο ορόφους. Πέντε από αυτά έχουν άπλετη πανοραμική θέα προς την όμορφη λίμνη της Καστοριάς, δύο έχουν τζάκι και όλα είναι επιμελημένα με μεράκι και αγάπη προς την παράδοση. Στο υπόγειο, το προσεκτικά ανακαινισμένο « κελάρι » εντυπωσιάζει με τα βαριά του ξύλα και τα μεγάλα τραπέζια μοναστηριακού τύπου.

Στο Αρχοντικό το προσωπικό επικεντρώνεται στις αρχές της φιλοξενίας, στην διακριτικότητα και στην φροντίδα με σκοπό να σας εξασφαλίσει όλα όσα χρειάζεστε για μία άνετη και πολύ ευχάριστη διαμονή όσο θα βρίσκεστε σε αυτήν την εξαιρετική τοποθεσία για να εξερευνήσετε την δυτική Μακεδονία.

 

Εμφάνιση χάρτη